Waarom ik mijn roadtrip toevertrouw aan KONI

Over zeven maanden ga ik een roadtrip maken door Canada en de Verenigde Staten. Deze zal duren van augustus tot december. Noord-Amerika staat bekend om zijn diverse klimaat: denk aan de Rocky Mountains, de Great Plains en de Mojavewoestijn in Californië. Om hier vier maanden doorheen te trekken is het meer noodzaak dan keuze om een goede auto te hebben die wel tegen een stootje kan. Vooral de schokdemper zal essentieel blijken in een gebied met een dergelijke variatie aan terreinen.

Mijn reisgenoot en ik hebben gekozen voor een KONI schokdemper. KONI staat bekend om sterk te zijn in het terugkaatsen van schokken en zacht in het samendrukken van de veer. Met andere woorden, schokken worden erg goed geabsorbeerd, wat het rijden aangenamer maakt. Ook is deze schokdemper handmatig te verstellen zodat je zelf kan bepalen waar je de demper zet om het te optimaliseren voor de grootte en gewicht van jouw voertuig.

Om meer specifiek te zijn gaat het om de nieuwe Frequency Selective Damper, of FSD. Deze is geschikt voor de grotere campers. Het is belangrijk om een schokdemper te nemen die speciaal voor grotere voertuigen is gemaakt zodat je er zeker van bent dat het de grootte en het gewicht van de auto aankan zonder het rijden te bemoeilijken. Wanneer je een schokdemper voor een klein voertuig gebruikt, dan is het lastiger om de controle over de bewegingen te behouden, wat gevaarlijk kan zijn. De nieuwe FSD lijn van KONI RV schokdempers heeft een speciale klep in de zuiger om vibraties uit te filteren voordat het de bestuurder bereikt.

Schokdempers

Met andere woorden, door KONI te kiezen, kiezen we voor een betrouwbare producent waarbij we vrijwel zeker zijn van een comfortabele reis met een schokdemper die hoogstwaarschijnlijk meegaat tot het einde van de rit. Toch wel zo fijn.